vrijdag 20 december 2013

Dierenpotten en kerststal

Met regelmaat zit ik op Pinterest en volg ik allerlei mensen en pagina's. Foto's van potten met dieren zag ik vaak voorbij komen en dat lijkt me zo leuk op m'n hobbykamer straks. De diertjes, potten en verf had ik al een tijdje in huis. Vandaag had ik geen zin om in de kamer te gaan verven, dus heb ik dit aangepakt. Het is maar een klein klusje en leuk om te doen. Wel even goed om denken dat je alles goed afdekt, anders heb je de omgeving van de deksels indezelfde kleur.


Wil je het zelf doen? Zorg dan dat je diertjes hebt, secondelijm en verf die je kunt spuiten. Plak de diertjes op het deksel en laat de lijm goed drogen. Spuit het diertje en het dekstel met de verf en doe dit eventueel nog een keer. Laat het goed drogen. Een kind kan de was doen!

Het lijkt me zo leuk om een mooi kerststalletje te hebben, maar nergens kon ik eentje vinden die ik erg mooi vond. Ik ben gelukkig niet perfectionistisch ;). Gisteren was ik bij de wereldwinkel bij ons in het dorp en daar lagen een paar kaarten die je uit kan vouwen tot een kerststal. Ik vind de plaatjes echt prachtig getekend! En ik kreeg ook nog eens 25% korting. Als dat niet leuk is!?


Gisteravond op school hadden we de lichtjestocht. Het was een geweldig succes. Niemand heeft geteld, maar we schatten dat er zo'n 300 mensen zijn geweest en dan tellen we de 75 kinderen die de verhalen hebben uitgebeeld niet eens mee. En iedereen was enthousiast! Ik vond het ook geweldig!

Vanmiddag komt Levi bij ons. Hij komt weer logeren. Dat wordt dus vanavond een patatje eten bij een van de plaatelijke cafetaria's en morgen gaan we zwemmen. Heerlijk!

Hebben jullie nog plannen voor het weekend?

5 opmerkingen:

 1. Leuk geworden die potten met dieren erop, wil ze ook nog maken.
  Vind je kerststal super mooi!
  Fijn dat iedereen gisteren zo genoten heeft, daar doe je het voor!
  Wens je een fijn weekend geniet ervan!
  Groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via via kom ik op jouw blog terecht, wat een gezellige blog heb je zeg!
  Ik ga je volgen hoor ;) volg je terug?

  Liefs Arja (ons huisje op negen hoog)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo, die potjes met dieren. Fijn weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was ook écht geweldig die lichtjestocht! Wij hebben ontzettend genoten van het enthousiasme van de kinderen en jullie. We hebben het er nog regelmatig over met familie e.d. Echt super in elkaar gezet! Dikke pluim!

  Ook voor al je mooie creaties hier! Ik heb de naaimachine ook wel eens geprobeerd, maar hij/zij en ik zijn geen vriendjes, zou het graag willen hoor want wat kun je veel moois ermee/erop maken! (misschien maar goed dat ik alleen de haaknaalden en mn wolletjes heb, anders kwam er helemaal niet meer van het huishouden e.d. hihi)

  Fijne jaarwisseling en tot na de vakantie!
  Groetjes Rinette

  BeantwoordenVerwijderen