maandag 8 september 2014

Mandjes en een labeldoekje

De mandjes lagen al een tijdje klaar om in elkaar gezet te worden. Maar ondanks dat ik verlof heb, kwam ik er bijna niet aan toe. En ik kan ook niet zeggen dat ik het nu zo druk heb. Maar ja, soms ben je ineens een uurtje verder als je even je ogen dichtknijpt. En de wc en de ramen worden ook niet vanzelf schoon, net als de was...


Maar goed, gisteren had ik de tijd om het laatste mandje dan ook af te maken. De staan in de commode. Ik heb er nu luiers in, een een mandje met badcapes en in het laatste mandje zitten alvast de wasbare luiers. Daar begin ik mee als de baby ietsje groter is, dat is anders zo zielig: Zo'n klein baby'tje in zo'n grote luier... Dus toch eerst maar wegwerpluiers. De luiers heb ik, op aanraden van iemand, bij haar gekocht. Ik ben heel benieuwd hoe het me gaat bevallen!

Ik kocht hier overigens al eerder wasbare billendoekjes. M'n zusje is ze ook gaan gebruiken voor haar beide kinderen en ze bevallen haar érg goed!

Het patroon van de mandjes is hetzelfde als het mandje wat ik al eerder maakte bij een kraampakket. Het mandje is op maat gemaakt aan de hand van de uitleg van de 'tas op maat' uit 'zo geknipt'. De vorige keer heb ik er vlieseline tussen gedaan. Dat kon wel, maar ik wilde ze toch graag wat steviger. M'n moeder kwam laatst met fiberfill op de proppen. Of ik dat kon gebruiken. Uiteraard! Ik heb het mandje ook met dit materiaal genaaid, maar dat iets korter aan de bovenkant. Door alles in elkaar te stoppen en tussendoor steeds wat vast te naaien is het gelukt. Zo zijn de mandjes behoorlijk stevig geworden.


Een collegaatje van m'n man is laatst bevallen van een dochtertje. Ik had al een badcape genaaid. Nu krijgt ze een bijpassend labeldoekje. Ik bedacht me te laat dat ik nog een handleiding wilde maken met foto's. Wie weet de volgende keer!

Fijne week!
Lieve groetjes, Marianne


6 opmerkingen:

 1. Leuk geworden je mandjes1
  En een labeldoekje met naam blijft leuk!
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden je mandjes en ze staan echt heel mooi zo in de commode!
  Labeldoekje blijft leuk om te geven en te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg die mandjes. Geniet van je verlof! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi die mandjes, leuk om ze zo op maat voor de commode te maken.

  BeantwoordenVerwijderen