vrijdag 26 september 2014

Wasknijperschort

Mijn moeder heeft jaren geleden van een dame op leeftijd een prachtig knijperschort gekregen. Ik heb hem zelf ook wel eens gebruikt, en het is echt ideaal! Je hebt de knijpers direct bij de hand als je de was aan het ophangen bent. Dit schort is zoveel gebruikt, dat 'ie helemaal af was. Tijd voor een nieuwe!

Ik heb het schort overgenomen op overtrekpapier en een nieuw schort voor m'n moeder genaaid. Het is heel simpel. Als je zelf een zou willen naaien, zou je het misschien zelfs wel uit je hoofd kunnen tekenen. Het voorste gedeelte is iets langer dan het achterste, zodat hij wat bol komt te staan. Op deze manier kunnen er voldoende wasknijpers in. Ik heb langs de bovenkant bredere biais genaaid. Het zou ook met stof kunnen. De breedte hiervan is 1.50 meter.


Mijn moeder heeft even geposeerd met het schort. De zwaluw maakt het net even af vind ik. Ze zeggen wel dat één zwaluw nog geen zomer maakt, maar morgen en overmorgen verwachten ze nog mooi weer. Heerlijk! Nog even van genieten, voordat de herfst écht begint!

Fijn weekend!

4 opmerkingen:

 1. Handig zo'n schort. Gezellig was ophangen zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan zeg! Heel handig! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me erg handig zo'n schort, altijd je knijpers zo bij de hand!
  Geniet van het lekkere weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me heel handig dit schort!
  Leuk gemaakt.
  Weer zo'n mooie, zonnige septemberdag vandaag: geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen