dinsdag 12 februari 2013

Kussen

Het kussen is af! Toch nog meer werk dan dat ik dacht, maar dat mag de pret niet drukken! Ik heb eerst de hoes genaaid. De achterkant is, zoals jullie kunnen zien, bijpassend groen met oud-roze roosjes. De voorkant is crème. Hier heb ik met de hand de granny's op genaaid. Ik heb de omtrek van het kussen genomen voor de voorkant. Voor de achterkant heb ik de helft van de breedte van het kussen genomen plus tien centimeter. In mijn geval was dit de helft van veertig, dit is twintig, plus tien centimeter is dertig centimeter keer uiteraard de breedte, veertig centimeter. En dit twee keer. Je hebt dan dus twee helften. Ik heb de stukken voor de overslag eerst een centimeter omgevouwen en daarna gestreken. Vervolgens heb ik dezelfde kant twee centimeter omgeslagen en nogmaals gestreken. Op deze manier komt het er mooi strak uit te zien.

granny square kussen

4 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er super uit zeg.
  Ik ben sinds kort ook bezig met haken. Ik ben bezig met een lapjesdeken van granny square's, maar die is nog lang niet af. Heb nu 13 lapjes af. Daarmee heb ik ongeveer één rij af, dus nog minstens 150 te gaan ;-).

  Groeten,
  José

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He José, wat leuk dat je ook aan het haken bent! Eh... je bent inderdaad nog wel even bezig, haha! Niet wachten met afhaken tot het eind, dan heb je nog héél veel werk, terwijl je denkt bijna klaar te zijn!
   Groetjes Marianne

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de tip!
  Ik had de lapjes eerst gemaakt met 4 toeren. Heb toch maar besloten om ze groter te maken en ze worden nu 8 toeren. Leuke bezigheidstherapie ;-). Mooie jurk heb je gemaakt trouwens!!!

  Liefs,
  José

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey José!
   Ik ben benieuwd naar je resultaat over een tijd(je)! En bedankt voor je compliment! Jij succes met je deken!
   Liefs, Marianne

   Verwijderen