vrijdag 9 mei 2014

Mobile, rokje en een tipisch tentje

Eergisteren was mijn zusje jarig. Ik ben blijven slapen, erg gezellig allemaal!

Zoals ik *hier* al aangaf, had ik nog een mobile voor Jort af te maken. Het is gelukt! Het patroon heb ik *hier* vandaan. De foto's bij het patroon zijn duidelijker dan de foto's die ik zelf heb gemaakt. Dat is met mijn telefoon gedaan en om daar scherpe foto's mee te maken is blijkbaar toch wat ingewikkelder.


Voor mijn nichtje had ik ook nog een rokje gemaakt. Ook dit patroon komt uit 'allemaal rokjes'. De maten hierin zijn wel wat krap hoor. Volgende keer mag ik hem nog wel groter maken. Mijn zusje had al haar maten keurig opgemeten en ik heb het zelfs iets ruimer genomen. Dan past de rok net. Even rekening mee houden dus, als je nog een rokje wilt maken uit het boek. Bovenin de rok zit elastiek, zodat hij goed blijft zitten. Handig! Vooral het kantje aan de onderkant maakt dit rokje helemaal af vind ik. Het is zo'n schattig kantje, die ik vroeger ook vast onderaan m'n door mijn moeder gemaakte jurkjes heb gehad.


Gisteren zijn we bezig geweest met een tipi. Het patroon hebben we *hier* vandaan. We hebben dezelfde verhoudingen gebruikt, maar de tent ietsje kleiner gemaakt. Nu nog even een goed systeem bedenken dat de tent boven om de stokken blijft zitten en onderaan gaat m'n zusje nog een rand stempelen. De donkere kleur is donkerblauw. Ze gaat dan ook donkerblauwe verf gebruiken. Verder komen er aan de voorkant nog twee van die houtjetouwtjeknopen, als jullie begrijpen wat ik bedoel... De lusjes kun je al zien zitten, omdat de stof enigszins doorschijnt. Dan kun je de flappen aan de voorkant open doen en blijft het mooi zitten. Foto's van het eindresultaat volgen vast nog wel, maar ik vond dit gedeelte van de tipi al zo leuk, dat ik het jullie niet wilde ontnemen!


Vanavond ga ik nog heerlijk uit eten met twee collega's. Gezellig! En morgen komt onze grote vriend weer logeren!

Fijn weekend!


5 opmerkingen:

 1. Mooie dingen heb je gemaakt zeg! Mooie mobiel, schattig rokje en een echte tipi!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ging niet helemaal goed net dus nog een keer!
  Leuk geworden de mobiel en het rokje echt heel pittig zo met het kantje aan de onderkant.
  Heb jaren geleden ook een tipi gemaakt voor mijn zoon, aan de bovenkant had ik een tunnel gemaakt met een lange strook stof erdoor heen die ik een aantal keer om de stokken heen wikkelde, het geheel bleef prima staan en het doek op z'n plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat maak jij veel leuke dingen zeg!
  ik ga je gezellig volgen oke?!
  Mss zie ik je wel een keertje terug op mijn blog, leuk!
  Suc6 met de zwangerschap hopelijk kun je lekker blijven freubelen (natuulijk ook voor jullie mini-me op komst!!!)
  Liefs Joyce,
  Www.mez11.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen