woensdag 8 januari 2014

Labeldoekjes

Voor een aantal baby's die geboren zijn, had ik wat cadeautjes nodig. Het werden vier labeldoekjes. Ik vind ze altijd vrolijk en het is vast heel goed voor de motorische ontwikkeling! :)


Bij drie doekjes heb ik de achterkant van badstof gemaakt. Bij het doekje voor Filip, die met vogeltjes, heb ik fleece gebruikt. Ik had nog een stuk over van een kleed wat ik ooit eens naaide, en ik vond de combinatie met het andere stofje zo leuk!


Aangezien ik mijn fototoestel op school heb laten liggen en ik de foto's met mijn telefoon heb gemaakt, zijn de foto's niet zo scherp. Vrijdag kom ik weer op school en zal ik mijn toestel meenemen. Ik had ook graag wat foto's van mijn hobbykamer laten zien, maar die houden jullie dus ook nog tegoed!


Bij een aantal blogdames zie ik af en toe het woord 'bandwerk' voorbij komen. Misschien is het een Vlaams woord, want ik ken het niet. Maar is dit nu bandwerk? Veel van hetzelfde naaien?

Fijne week verder!


12 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze leuk!! Hier ook een stapel doekjes liggen voor het marktje waar ik aan mee doe. Ik stop er tegenwoordig knisperende folie tussen. Blijkt ook erg in trek te zijn bij babytjes.

  Ben benieuwd naar je hobbykamer! Maar wacht nog even af.

  hoe maak jij toch altijd van die mooie foto collages met die leuke randjes. Heb al aantal programma's geprobeerd. Maar er lukt niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annet, dat doe ik via Picasa. Je kunt daar collages maken van foto's en een leuk randje toevoegen. De kleuren van het randje haal ik dan weer uit de foto zelf. Dan ben ik benieuwd waar jij dat knisperende folie vandaan haalt. Kan dat nog wel in de wasmachine? En hoe naai je dat er tussen? Misschien kun je eens een uitleg op je blog doen! ;)
   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
  2. Ik stop er na het keren van het doekje door het keergat een op maat van het doekje geknipt doorzichtig inpak folie tussen. Je weet wel van dat spul waar vaak cadeautjes en bloemetjes mee worden ingepakt. Daarna naai ik het keergat dicht.

   Verwijderen
 2. Blijft leuk om te maken en om te geven!
  Doe er ook altijd een knisper in ( plastic zakje) en je kunt het labeldoekje dan gewoon wassen, laten drogen en klaar is het weer voor gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg! Volgens mij is 'bandwerk' inderdaad een vlaams woord, het doet mij denken aan 'lopende band' werk, dus inderdaad: veel van hetzelfde... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. toppertje, ik vind ze echt erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :) mooi! dat zou onze vent ook leuk vinden! goed idee van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk geworden!

  Vraagje: waar bestel jij je labels "van marianne'?

  BeantwoordenVerwijderen