woensdag 12 juni 2013

Zwemtas voor Levi

Onze 'grote' vriend Levi wordt binnenkort 6 jaar en hij is dol op zwemmen. Dan is het niet heel moeilijk om te bedenken wat je voor hem kunt maken: een zwemtas!


Ik heb de tas lekker stoer gemaakt, zodat hij nog heel wat jaren meekan. Althans... dat hoop ik dan! Hij zal over een paar jaar in ieder geval niet te kinderachtig zijn. En met dat fluoriserend geel valt hij lekker op!

Het patroon heb ik, net al vele andere patronen, uit het boek 'zo geknipt'. Ik heb voor het eerst een rits geplaatst zoals het hoort, ook niet geheel onbelangrijk. Dit dankzij de duidelijke handleiding. En de nestelogen waren ook goed te plaatsen. Alhoewel... de eerste keer moest ik waarschijnlijk zoveel agressie kwijt, dat de boven- en onderkant te dicht op elkaar zaten met als gevolg dat de stof los liet. Dat was uiteraard niet de bedoeling, maar een nieuw koordflapje was zo gemaakt.

Volgens mij heb ik het zakje wat op de voorkant hangt wel wat te groot gemaakt. Het is mij nog niet helemaal duidelijk met dit boek wanneer je nu een centimeter meer moet knippen en wanneer niet. Ach, één voordeel, nu kan er extra veel in het zakje!

7 opmerkingen:

 1. Leuk geworden! Op het blog van de sew along had ik ook al op je vraag gereageerd :)
  Op bladzijde 25 van het boek staat dat de naadwaarde op de patronen is inbegrepen! Veel plezier met de volgende maaksels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie & stoere tas!!! Leuk met die felle letters!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi gedaan, zo'n tas heeft niet iedereen!

  Liefs *TwinklezCreatioms

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wouw, stoere tas! Daar kan hij zich mee vertonen in het zwembad. In het voorvakje past heel goed het abonnement, dat is altijd zo groot :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er netjes uit hoor, is een mooie tas geworden!

  BeantwoordenVerwijderen