woensdag 26 juni 2013

Voor mijn lieve duocollega

Na drie jaren samenwerken, krijg ik een nieuwe duocollega. Ik wil mijn collega van nu graag bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan heeft en wat we samen hebben gedaan. Het was echt fantastisch! Ik heb er geen ander woord voor.

Ze is dol op kleurtjes, tafelzeil en tassen. Het was dus geen moeilijke opdracht om te bedenken wat ik voor haar zou maken. Het is een tas geworden met een bijpassende etui.


Deze tas komt, wederom, uit het boek 'zo geknipt'. Het is de tas met een binnenzak. De binnenzak kun je hieronder zien. Deze is ook weer van tafelzeil. Omdat ik tafelzeil heb gebruikt heb ik bij de naden tussen het boven- en ondergedeelte nog een sierstiksel gebruikt. Eerst heb ik de naden platgemaakt en vervolgens heb ik het doorgestikt op een paar millimeter van de naad. Bij de binnenzak heb ik hetzelfde gedaan. Het resultaat kun je zien op de foto hieronder. Verder heb ik op de stippenstof vlieseline gebruikt, zodat het niet heel slapjes is in vergelijking met het zeil.

De etui heb ik gemaakt volgens de uitleg van Miss stik. Deze is heel duidelijk. Je krijgt dan een mooi afgewerkte etui (of pennenzak, zie hier ;) )

Groetjes Marianne

9 opmerkingen:

 1. Wow, wat een leukerd! Echt een prachtige combinatie. Is het rood met witte stippen ook tafelzeil? Je collega zal er heel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marianne,


  De tas is erg geslaagd, zo lekker vrolijk.
  Je collega gaat heel tevreden zijn.

  Even tussendoor,
  ondertussen heb ik me beter geïnformeerd over de liebster award en ontdek ik dat het om een kettingmail gaat. Vermits ik andere mensen liever niet ermee lastigval, pas ik hiervoor. Hopelijk begrijp je het.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is prima hoor! Ik begrijp het goed. Ik hoop dat jij je niet lastiggevallen voelt ;)

   Verwijderen
 3. Wat een leuke tas! Het zeil is echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi joh en zo lekker vrolijk met al die kleuren, ze is er vast heel erg blij mee.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een echte zomertas, zeg ik. Super dat zeil. Heb je de binnenkant helemaal gevoerd met die stippenstof? Ik moet ook echt eens recepten gaan maken uit mijn boek. Deze zomervakantie wil ik ook nog twee nieuwe schooltassen maken voor mijn dochters.
  Enne.......heb je de give-away op mijn blog al gezien?

  BeantwoordenVerwijderen