vrijdag 6 februari 2015

Kokssetje

Vandaag is een nichtje van ons jarig. Van haar ouders heeft ze een keukentje gekregen. Ik heb er een setje bij gemaakt: Een schort, een pannenlap en een ovenwant.

Voor het schortje heb ik een oud schortje van mezelf - dat m'n moeder ooit eens voor me heeft genaaid - overgetrokken. Ik heb het uit twee stofjes geknipt, met de goede kanten op elkaar genaaid met onderaan een keergat. Ik heb alles weer binnenstebuiten gekeerd en op een halve centimeter van de rand doorgestikt. De linten heb ik er tussenuit genaaid. Op deze manier is het schortje aan twee kanten te dragen.Voor de ovenwant heb ik mijn eigen hand omgetrokken. Ik heb twee 'handen' uit twee verschillende stofjes geknipt en twee uit fiberfill. Dit heb ik eerst tegen de buitenkant aangenaaid. Vervolgens heb ik de binnen- en de buitenkant tegen elkaar aangenaaid, in elkaar gestoken en afgewerkt met een biaisbandje.

Voor de pannenlap heb ik uit twee verschillende stofjes een cirkel geknipt en een evengrote cirkel uit fiberfill. Ik heb de drie lagen op elkaar gelegd en doorgestikt. Vervolgens heb ik ook dit afgewerkt met een biaisbandje.

Ik hoop dat ons nichtje er veel plezier van mag hebben!

Fijn weekend verder!


5 opmerkingen:

 1. Leuk idee! Gaat hier zeker ook een keer volgen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, daar zal ze heel blij mee zijn. het ziet er zo mooi en vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk!!!
  En dat stofje komt mij zooo bekend voor ;-)
  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk!!!
  En dat stofje komt mij zooo bekend voor ;-)
  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen