maandag 28 april 2014

Tas en clutch

Huishouden is niet echt mijn ding. Met sommige dingen heb je dat, maar ja... het huishouden moet wel gewoon gebeuren. Vanochtend heb ik in huis dan maar wat dingen doen en als beloning ben ik achter de naaimachine gekropen. Tja... soms is dat gewoon even nodig hè, jezelf belonen!

Morgen ga ik naar een vriendin die ik al een tijdje niet gezien heb. Ik wil niet met lege handen bij haar aankomen. Ik maakte voor haar de tas met de binnenzak uit 'zo geknipt'. Ze is dol op roze en laat ik nou heel veel roze stofjes hebben. Ik kon alleen niet kiezen uit al die stofjes, dus heb ik een soort quilt gemaakt. *Hier* kun je vinden hoe je handig zo'n quilt maakt.Volgende week is mijn duocollega jarig. Een andere duocollega dan vorig jaar en voor haar had ik nog geen cadeautje gemaakt. Dat maakt de keuze ietsje makkelijker, want voor mijn vorige collega had ik al van alles gemaakt. Ik kwam uit bij de clutch van Elisanna. Deze had ik al een tijd in mijn hoofd dat ik hem wilde maken, ik wist alleen nog niet voor wie. Nu is die voor mijn collega. Ik hoop dat ze er blij mee is! De handleiding voor de clutch vind je trouwens *hier*.Een rits inzetten blijft toch wel een lastig werkje hoor. Eerst had ik de rits op maat geknipt en had ik het ritsje zelf afgeknipt. Dat schiet natuurlijk niet op! Gelukkig had ik nog een donkerblauwe rits. Ik denk dat ik de stofjes aan het einde van de ritsjes wat langer moet doen en dat het tasje dan bovenaan wat rechter wordt. Heeft er iemand ervaring?

Fijne week!
Groetjes, Marianne

5 opmerkingen:

 1. Ik had dat ook altijd. Totdat ik de manier van een rits inzetten uit zo geknipt ontdekte. Nu zijn de hoekjes altijdmooi recht! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip! Misschien moet ik die manier eens gaan proberen!

   Verwijderen
 2. Je kunt het runnertje ook weer op de rits zetten:
  http://www.kleurenmix.nl/Webwinkel-Page-404685/hoe-zet-je-een-runnertje-op-de-rits-van-de-rol.html
  Je cadeautjes zijn leuk! Ik houd ook erg van roze :)

  BeantwoordenVerwijderen