donderdag 11 juli 2013

Tas van tafelzeil en pauze

Gisteren heb ik nog een tas genaaid. Deze keer weer eentje voor mezelf. De grootte en het idee zijn hetzelfde als bij deze tas. Het verschil is dat ik aan de buitenkant twee verschillende zeiltjes heb gebruikt en dat ik aan de binnenkant een groot vak heb gemaakt.


Tussen de beide zeiltjes heb ik een kantje geplaatst. Dat breekt lekker. En aangezien ik aan de bovenkant paspelband wilde gebruiken, vond ik dit wel een leuke afwisseling. Oja, nog een verschil met de vorige tas: Ik heb de hengsels langer gemaakt, zodat je de tas gemakkelijke over je schouder kunt dragen. Bij de andere was dat niet mogelijk.

Ik heb er ontzettend veel lol in om te naaien. Ook omdat ik steeds meer ontdek en allerlei dingen met elkaar kan combineren. En dat is allemaal begonnen met wat naailessen van m'n moeder. Dankjewel mam!


Een aantal maanden heb ik vooral veel genaaid en ook wat gehaakt. Ik neem nu even een pauze. Even geen naaimachine, deze gaat voor een paar weken in de kelder. Misschien ga ik nog wel wat haken. Verder lekker genieten van het weer, hoop ik, en van allerlei andere dingen. Over een paar weken blog ik wel weer!

Fijne zomer!

8 opmerkingen:

 1. genie van je vakantie! de tas is heerlijk vrolijk, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk!! Ik ben moed aan het verzamelen ;-) om in de zomer ook eens de naaimachine van m'n schoonmoeder te lenen en een poging te doen om iets makkelijks, vrolijks en leuks te maken. Nog suggesties? Hele fijne vakantie gewenst!
  groetjes, Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi!
   Een tas naaien is niet zo moeilijk.
   Kijk eens op http://eloleo.blogspot.nl/p/gratis-100en-patronen.html
   Succes!
   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
 3. Een heel mooie speelse tas !! Geniet van de vakantie en het lekkere weertje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben verliefd op deze prachtige tas!
  Super mooi gemaakt!
  Fijne vakantie!
  Gr. DivaDaan
  divadaan.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi die tas!!
  Geniet van je 'break'!! Ik overweeg ook een break. Tot later, dan lees ik graag weer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via via op je site gekomen! Wat maak je mooie en vrolijke spullen! Geeft mij weer inspiratie.
  Fijne zomer!
  2suskes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo wat een unieke en vooral leuke manier om een oud tafellaken een tweede leven te geven! Dek je je tafel dan wel met een mooi tafelzeil?

  BeantwoordenVerwijderen