donderdag 11 juli 2013

Tas van tafelzeil en pauze

Gisteren heb ik nog een tas genaaid. Deze keer weer eentje voor mezelf. De grootte en het idee zijn hetzelfde als bij deze tas. Het verschil is dat ik aan de buitenkant twee verschillende zeiltjes heb gebruikt en dat ik aan de binnenkant een groot vak heb gemaakt.


Tussen de beide zeiltjes heb ik een kantje geplaatst. Dat breekt lekker. En aangezien ik aan de bovenkant paspelband wilde gebruiken, vond ik dit wel een leuke afwisseling. Oja, nog een verschil met de vorige tas: Ik heb de hengsels langer gemaakt, zodat je de tas gemakkelijke over je schouder kunt dragen. Bij de andere was dat niet mogelijk.

Ik heb er ontzettend veel lol in om te naaien. Ook omdat ik steeds meer ontdek en allerlei dingen met elkaar kan combineren. En dat is allemaal begonnen met wat naailessen van m'n moeder. Dankjewel mam!


Een aantal maanden heb ik vooral veel genaaid en ook wat gehaakt. Ik neem nu even een pauze. Even geen naaimachine, deze gaat voor een paar weken in de kelder. Misschien ga ik nog wel wat haken. Verder lekker genieten van het weer, hoop ik, en van allerlei andere dingen. Over een paar weken blog ik wel weer!

Fijne zomer!

dinsdag 9 juli 2013

Badcape

Een collega van mijn man is bijna uitgerekend van een jongetje. Dus kreeg ik van mijn man de vraag of ik voor haar een badcape wil maken. Uiteraard!


Hij is lekker blauw geworden, maar dat mag ook wel voor een jongetje! De witte badstof is gewoon een badlaken van de Ikea. Je hebt ze voor €4,99 in allerlei kleuren. Heel handig! Het blauwe stofje komt van hier.

Ik heb het patroon nergens vandaan, maar heb het zelf bedacht. Helaas dacht ik er te laat aan, anders had ik foto's gemaakt. Maar ik zal proberen om uit te leggen hoe ik het heb gemaakt.

  1. Patroon tekenen:
    Teken op patroonpapier een vierkant van 80 x 80 cm.
    Knip deze uit en vouw hem in vieren, zodat je alle punten op elkaar hebt liggen.
    Teken en knip nu de ronding.
    Zet op 30 cm. vanaf de hoek een streepje. Doe dit ook aan de andere kant van de hoek. Verbind deze punten met een lijn. Je hebt nu de vorm van de capuchon. Trek deze over op patroonpapier en knip uit.
  2. Knippen
    Knip het grote vierkant uit badstof. Hier komen veel pluisjes bij vrij. Klop de stof niet uit, want dan gaat het heel erg rafelen.
    De capuchon knip je uit een stuk katoen en uit een stuk badstof.
  3. Naaien
    Zigzag de randen van het badstof en eventueel het katoen.
    Naai de twee delen van de capuchon met de verkeerde kanten op elkaar.
    Op de rechte rand, deze komt langs het hoofd, naai je biaisband.
    Naai de capuchon op het grote stuk badstof.
    Naai biaisband rondom.
    Je kunt de cape nu uitkloppen. De pluisjes zullen nu op de grond vallen, maar er zal niets meer rafelen.

    Klaar is de cape!
Voor een duidelijke handleiding voor het bevestigen van biaisband kun je hier terecht.

Succes!

Groetjes, Marianne

Labeldoekje

Zonet heb ik een labeldoekje gemaakt. Het is een leuk dingetje om even tussen de bedrijven door te naaien. Mooi roze, want het is voor een meisje. Aan de achterkant heb ik badstof gebruikt, dat is lekker zacht.


Als je er ook eentje wilt maken, dan vind je hier een hele duidelijke handleiding.

Fijne dag!

Groetjes, Marianne

zondag 7 juli 2013

Etui

In het begin van deze week naaide ik nog een etui. Door de afronding op school, is het niet gelukt om de foto's eerder te plaatsen. Bij dezen dus!


Ook deze is weer van tafelzeil. Het naait lekker! Ik heb de etui op dezelfde manier genaaid als hier.

We zijn vandaag heerlijk wezen picknicken met mijn familie. Daar is dit weer toch wel erg geschikt voor! Iedereen heeft wat te eten en te drinken meegenomen. Het blijft leuk om te merken dat iedereen dan weer iets heel anders meeneemt.

Fijne week!